SHILA

Næssgården's Alfirins Ashila

Reg.nr. 06105/05, HD: A , AA: A/C (ED: 0-1)

f. 23.3.2005 - d. 15.5.2015


16/5-15

Hvil i fred Shila!

Rest in peace Shila!

16/5-15

Fikk disse bildene av Karina i dag. Føler med dere alle!

Karina send me these picture today. A lot of warm thoughts to you all!

 
 
 
 
 
 
 

5/6-09

Vårbilder av Shila, hun er som sin bror Amigo, glad i vannet.

Springpictures of Shila, she is like her brother Amigo, fond of the water.

 

7/5-08

To nye bilder av Shila, på bildet til høyre ser det ut som hun tar stand på skummet i vannet.

Two new pictures of Shila, at the right picture it looks like she is taking height at the lather in the water.

10/4-08

Har fått noen flere bilder av Shila, bl.a. fra elgjakta i høst. Som dere ser av det første bildet er hun utstyrt med peiler siden hun ikke gir los i forbindelse med at hun finner og stiller dyrene. På den måten er det enklere å finne retningen og ca avstand. Odd sier hun fortsatt trenger å utvikle seg, men regner med at hun har kommet seg betraktelig i løpet av et par år. Jeg synes det er så gøy at Shila blir brukt i praktisk jakt. Ønsker dere lykke til i årene fremover!

I have got some more pictures of Shila, some of them from the elk hunting last autumn. As you can see at the first picture, she is provided with a equipment which makes it easier to find her in connection with that she finds and position the elk, but she doesn't make any sound. Because of that it's easier to find the direction and ca distance. Odd says she still needs time to develop, but thinks that much is done about a couple of years. I think it's so fun that Shila is used for hunting. Wish you good luck in the future!

   

Ser ut som Shila hadde det gøy på julaften!

Looks like Shila had fun at Christmas eve!

6/4-08

Shila 3 år!

Shila 3 years!

 
   

9/4-07

Shila 2 år - uten pels!

Shila 2 years - without coat!

27/12-06

Noen julebilder av Shila.

Some christmaspictures of Shila.

1/5-06

I går, søndag 30. april, var Shila med på MH i Sverige. Resultatet av det kan du se her.

05/03-06

Har fått noen fine vinterbilder av Shila fra vinterferien i forrige uke.

Has got some nice wintherpictures of Shila from the wintherholiday last week.

Karina og Shila
 
   
Shila fanger snøball/Shila is catching a snowball
 

MY DOG, Västra KK, Göteborg, Sverige, 6.1.06 - Nasjonal utstilling

Dommer: Hans Lehtinen, Finland

Juniorklasse

Antall påmeldte: 17

For sin størrelse, burde hun hatt en krafigere stamme. Hodet litt "snipigt" rundt nesen. Stram overlinje. Bra bakstilling, behøver mere "djup" og volum. For tillfället meget luftig.

2 JK (2. prize junior class)

03/01-06

Disse bildene av Shila fikk vi før jul, hun er her ca 8 1/2 måned.

Den som sover synder ikke.......

Ikke lett å få med øyne på svarte hoder....

Snø, nam nam....

28/9-05

Shila var med på elgjakt søndag, og det skal hun fortsette med noen dager fremover. Under bildene har Odd skrevet hvordan han opplevde Shila under elgjakten.

Elgjakten 2005:

"Etter å ha hatt Shila på noe vi kaller bak/blindpost sammen med meg (kun for å observere hennes reaksjon på elg) under det første drevet, viste hun en meget god oppførsel. Hun satt helt rolig og så på fire elger som kom gjennom skogen, den ene kom gående på ca 30 m, stoppet, så på oss for så å fortsette, uten at Shila rørte seg av flekken eller sa noe. Hun hørte to av dyrene før jeg ble vàr disse og viste meg helt klart hvor de ville komme frem (meget bra).

Ved neste drev satte vi oss på en "sikker post", hvor det "alltid" kommer elg. På denne posten kan man se dyrene første gang på ca 150 m, så man har god tid til å forberede seg. Posten ligger ut mot kanten av en hogstflate, der man setter seg ved et par furuer og lavt bjerkekratt.

Vi hadde sittet der i ca 45 min. Shila hadde sittet en stund og kontrollert området rundt oss, men etter litt ordnet hun seg en seng i mosen, og la seg ned og småsov litt med en genser over kroppen, hodet var smått oppe for å sjekke lyder og lukter, men når hun har sjekket legger hun seg ned igjen.

Plutselig reiser hun seg og ser mot et skogholt ca 50 m bak oss (her kommer det sjeldent dyr fra, men..). Hun markerer på samme måte som på forrige drevet så her er det bare å gjøre seg klar. Etter ca et halvt minutt dukker det frem en piggokse (1 1/2 åring). Shila sitter nå, helt rolig og ser på dyret som blir stående litt for å sjekke hogstflaten den skal krysse. Så har den bestemt seg og kommer rett mot oss. Den passerer oss på 4-5 m, jeg skyter og elgen går over ende ca 10 m fra oss, fortsatt sitter Shila helt stille. Elgen har kramper (helt normalt) og den ene bakfoten beveger på seg. Jeg gir resten av laget beskjed om at en "piggokse er påskutt og at jeg har kontroll", dette for at de andre ikke skal skyte på andre dyr før jeg har bekreftet at dette dyret er dødt.

Shila sitter og ser på elgen for så å kaste et blikk på meg (dette uttrykket skulle jeg hatt bilde av). Jeg ser at hun er spent, men her må sikkerheten gå foran så jeg kommanderer "BLI!", for så å gå rolig frem til elgen for å få bekreftet at den er død, noe den er og resten av jaktlaget får bekreftelsen. Shila sitter og ser på uten å gi fra seg en lyd.

Vel tilbake hos Shila, løsner jeg på båndet hennnes for å rose/kose med henne, men det er hun overhodet ikke opptatt av nå. Hun spretter opp som en sprettball og det er ingen tvil om hva hun vil, her skal elgen sjekkes. Jeg prøver å gå rolig frem til elgen og roser henne. Fremme ved elgen begynner hun å slikke nese og ører på elgen. Etter et par minutter med iherdig slikking er det jeg som skal få "kos".

Senere når driveren kommer frem med en grå elghundtispe på 6-7 år, viser Shila for første gang eierinstinkt overfor en annen hund, den andre tispen bøyer av og da virker det som alt er ok. Da logrer Shila mot den andre tispen og inviterer henne bort ved å "underkaste" seg henne (det må sies at elghundtispen også er en fantastisk hund på alle måter).

Kort oppsummert har Shila oppført seg slik som man kan forvente av en elghund/jakthund som har mer efaring bak seg. Jeg hadde tenkt å vente til neste år med å skyte for henne, men med en slik "ro" var valget enkelt, det smalt og resultatet var langt over det jeg hadde forventet. Videre fremover skal neste drev benyttes til å observere dyr uten å skyte, dette for å se hvordan hun reagerer på dette. Håper dette er dyr vi har på kvoten slik at en nabopost kan felle dyret slik at vi kan spore det opp."

5/9-05

I går var Shila med Odd og Anne-Lise på duejakt, og det var veldig spennende. Se så flink hun er til å apportere.

   
   
   
   

Drøbak HK, 3.9.05

Dommer: Steinar Balken, Norge

Valp 4 - 6 mndr

Antall påmeldte: 3 tisper

5 mndr tispe med feminint hode og uttrykk. Velplasserte ører, korrekt bitt. Velplassert skulder. God hals, rygg og overlinje. Velvinklet. Beveger seg lett og elegant, men noe trang bak. Velvist. Trivelig temperament.

Nr. 3

SvSK, Säffle, Sverige, 28.8.05

Dommer: Diana Striegel, Holland

Valp 4 - 6 mndr

Antall påmeldte: 2 hanner og 8 tisper

Young bitch 5 months of age. Because of her high legs she shows a bit square. Nice head with good ears, eyes and teeth. Good angulation in front, could have a little more angulation in the back. Good for-chest, rib-cage must develop. Straight feet and legs, good pasterns. Moves well, but loose. Nice behavior.

Nr. 6

21/8-05

Odd og Shila har vært på Rondane denne helgen og hun har fått prøve seg på rypejakt for første gang. Dessverre var det lite fugl i området, men Shila fikk da prøvd seg litt. Flotte naturbilder fra fjellet.

   
   
   
Så sliten er Shila etter fuglejakten, da er det godt å bare kunne legge seg ned for å slappe av.

Shila har prøvd seg på praktisk ettersøk, der de visste hvor rådyret lå. Sporet gikk veldig bra, men det var nok litt skummelt med en gang at det var et ordentlig dyr.
     

Shila har vært nordover på ferie i sommer.
   

Shila prøver å grave seg ned til månen, og sover gjerne med en fuglefjær i munnen. Godt å se at instinktene er der.
Her skal det jobbes....
sikker på at du er ferdig Shila...
ja, nå ser det ut til at du er ferdig.
Sover som en stabij...
men denne var ny...
hver sin smak.

Flere bilder av Shila som har vært hos fam. Granås i 1 uke.
Dette er favorittleken.
Ut i naturen.
Shila går spor.
Avslapning.
Denne lekekameraten var det passe størrelse på.

19/5-05

Fikk sent i går kveld sendt over disse bildene av Shila der hun er på vei hjem i bilen, og etter å ha undersøkt litt fant hun seg godt til rette hjemme hos fam. Granås på Lambertseter i Oslo.

Koser meg på....
fanget til Karina.
Deilig med melk.
Sover på fanget til Jeanette.
Sitter pent og funderer litt.