Kennel Næssgården


In English

 

Vår familie består av Britt og Lars Pinderud, våre tvillinggutter Simen og Anders på 22 år, og våre fire hunder; Shetland Sheepdog hannen Xit er 10 år og kom til oss i mai 2008. 1 1/2 måned senere fikk vi Berner Sennentispa Gozita som er like gammel. Sommeren 2011 kjøpte vi en grå Tervuerenhanne; Marco som er 6 år. Vi har beholdt en stabijhountispe fra Ambras andre kull, Delphi, hun er 5 år.

Lars og hans familie hadde en Golden Retrieverhannhund; Jacko, da han vokste opp. Britt ønsket seg en hund helt fra hun satt i barnevognen, men det ble ingen realitet før hun i 1987 kjøpte en berner sennentispe, Sally. I 1990 kjøpte Lars sin første hund, berner sennenhannen Amigo. Vi traff hverandre gjennom Norsk Berner Sennenhundklubb avd. Oslo og Omegn i 1992, og man kan trygt si at det var Sally og Amigo søm førte oss sammen.

I oktober 2009 var det en artikkel om oss i Norsk Kennel Klubs medlemsblad Hundesport, skrevet av Stine Bøe.

Vi har også hatt to groenendael; tispa Vezita og hannen Quatro, begge fra Kennel Sabako, og en tervueren; tispa Tanita. Berner Sennenhundtispa Siane tok vi farvel med i begynnelsen av september 2009, hun ble 10 år. I begynnelsen av mai 2011 måtte vi dessverre ta farvel med vår første stabyhountispe Alfi, så altfor tidlig, hun ble bare litt over 9 år. Så kom dagen, i slutten av februar 2015, da det var på tide å ta farvel med  blandingsgutten Uzy, han ble nesten 13 år. Tre måneder senere måtte vi ta den tunge veien med Ambra også, hun rakk å fylle 10 år. Henne beholdt vi fra det første kullet til Alfi, og hun var den førstefødte i Norge og hjemme hos oss. Alle disse hundene er dypt savnet og du kan lese mer om dem under Våre hunder

Lars er utdannet trinn 1 instruktør. Han har vært medlem av styret i NBSK avd. Oslo og Omegn, var plassjef i NBSKs utstillingskomitè og har vært medlem av Follo Brukshundklubbs agilitykomite .

Britt var i gang med NKKs ringsekretærutdannelse, men så ble det ikke noe mer ut av det. Hun har bestandig vært aktiv i styre og stell. Har sittet i styret i Ila Ungdomskorps, NBSK avd. Oslo og Omegn og Follo Brukshundklubb. Har vært medlem av NBSKs utstillingskomitè, redaksjonskomitè og avlsråd . I 11 år var hun leder for FBKs utstillingskomitè og hadde ansvaret for Folloutstillingen; agility, lydighet og valpeshow. Januar 2006 var siste gang, og det var deilig å endelig kunne få julen for oss selv igjen. Fra oppstarten i oktober 2007 og frem til april 2014 satt hun som leder av Norsk Stabyhoun Klubb, og gikk ut av styret i april 2015. I januar 2016 ble hun valgt inn som sekretær i NBSK avd Buskerud.

Vårt oppdrett er lite, det første kullet med stabijhoun fikk vi i mars 2005, det andre i mars 2007, det tredje i april 2010, det fjerde i mars 2013 og det femte i slutten av april 2016. I april 2012 fikk vi vårt etterlengtede kull med bernervalper. Vi vektlegger at valpene skal være sosiale når de kommer til sine nye hjem, derfor vokser de opp sammen med oss. De tre første ukene får de være på et rom alene sammen med moren, men med besøk av mennesker. Resten av tiden frem til de blir levert er de sammen med oss i stuen der det er masse lyder fra TV, støvesuger etc. De får også venne seg til barn, men siden våre har blitt voksne passer vi på å få andre på besøk. I og med at vi har forskjellige raser blir de vant til andre typer hunder.

Kennelnavnet har vi tatt fra odelsgården som Britt har arvet. Den ligger i Sandsvær, Kongsberg Kommune, mellom Skollenborg og Hvittingfoss. Vi flyttet dit 1. desember 2015.

I februar 2012 gjennomførte Britt NKKs Kynologikurs, i oktober 2012 deltok hun på NKKs atferdsseminar, i begynnelsen av november 2012 gjennomførte hun NKKs Oppdretterskole 1 og i slutten av november 2013 Oppdretterskolen 2. Hun deltok på NKKs avlsrådsseminar i slutten av januar 2013.

Britt er medlem av Follo Brukshundklubb, Norsk Berner Sennenhund Klubb, Norsk Stabijhoun Klubb, Norsk Shetland Sheepdog Klubb, Svensk Stabijhoun Klubb og den hollandske raseklubben for Stabijhoun og Wetterhoun (NVSW). Lars er familiemedlem i Follo Brukshundklubb, Norsk Stabijhoun Klubb og Norsk Shetland Sheepdog Klubb.

 

 

Mesteparten av sommerferien tilbringer vi på Britts familiehytte som ligger på Marikova, Søndre Hallangen (litt innenfor Drøbak i Indre Oslofjord). Er det fint vær, koser vi oss enten på stranda eller med båt på sjøen.

Vi vil rette en stor takk til vår gode venninne i Bernerklubben; Hilde Holst, som hjalp oss med å komme i gang med denne hjemmesiden.